RLD N, LPII Zetastar Mighty Inca

RLD N, LPII Zetastar Mighty Inca "Lava"

Vad hände i helgen då?

AllmäntPosted by Cilla &meja Mon, February 14, 2011 21:56:34

I lördags så tog jag och lava volvon och rullade ut mot Kennel Zetastar för valpkurs, meja stannade hemma tillsammans med peter och gjorde egna köttbullar.

Allt som har med jakt att göra är ju helt nytt för mig men en sak lärde jag mig teoretiskt i allfall och det är att det finns inget som heter dubbelkommando i jakten, och det är ju jättebra men som lydnadsnörd så är ju dubbelkommandon ajabaja och oj vad det sitter i ryggraden smiley Men det ska nog gå att jobba bort :)
Vi jobbade med jaktfotgåendet som inte riktigt är lika petigt som i lydnadsfotet men å andra sidan så tror jag att det kommer behövas mer stadge träning i jaktfotet då jakten är så självbelönade.

Sen jobbade vi även med visselpipan och hur man tränar in en stoppsignal och det var ju inte så svårt, tills man kom på att man måste vara jättetydlig och tänka på hur man håller upp handen och nu börjar vi prata om att det vart svårt, hålla visselpipan rätt i munnen, fixa godiset i stopphanden, se till att man håller handen rätt och dessutom vissla och kasta godis samtidigt hmmmm har lite att jobba med.

Det vart även väldigt mycket prat idag och det är jätte intressant att sitta och lyssna på allas erfarenheter om jakt, jaktprov och hur lavas kullsyskon är.

Jag hade ingen kamera med idag men therese med lavas bror hade och dom finns här brandwold

Efter detta var det dags att åka och hälsa på jojo och nilla som befann sig på utställning i Sollentuna rackethall, träffade på ett antal kändisar där bl.a Maria B som hade med sig lilla prizze och jag säger bara vilken goding, hade jag haft möjlighet att ha 3 hundar så hade han följt med hem smiley men men man kan väl inte få allt.

Jojo ställde nillas bosse som vart bästa hanvalp med HP och Bim, vad säger man vilken debut!! Lovar gott inför framtiden. Jag tog även in lava för lite miljö träning men insåg snart att det var mer jobb än det var värt, hon visste inte vilket håll hon skulle försöka springa för det var ju hundar överallt, så för hennes del vart det en snabbvisit.

Efter detta så var klockan ganska mycket så hem för att fixa ngt att äta och sen landa i soffan smiley

Söndagen tillbringades i velamsund för hundträning med jojo, eva och linda.
Bevakningsträning och sök stod i första hand på schemat, och den som först ut för drabbning var denne herre

Lukaz sitter och laddar inför vad som komma skall, själv kändes det helt normalt att sitta i minusgrader bakom en rotvälta och bli väldigt kall då det kröp in snö både här och där men men det kostar att ligga på topp.

Och efter detta var det dags för fika, vi hade ju jobbat hååårt

Kolla in jojos blick, cool tjej va smiley

Sorry linda men jag bara måste lägga in dessa bilder!

Efter fikat var det dags för meja att pröva på en patrullstig och där gick det undan hon har ju aldrig kört bevakning förutom ngn gång men däremot är hon ju söktränad å hon var så laddad

Efter att meja plöjt banan var det dags för leya att äntra plan även hon fick en patrullstig

Håll i dig nu jojo smiley

Jojo hade en egen variant på dessa övningar det var att släppas på magensmiley finns på bild men ska vara lite snäll smiley

Sen la vi bevakningen på hyllan och riktade in oss på sök istället, bäzta var laddad och vet ni hur många det behövs för att sätta på ett tjänstetäcke??

På kom det iallafall, och sen bar det iväg

Och ja man ska leva sig in i det man gör, men kolla in kroppshållning hos hund och förare rätt lika va??

Första figgen hittad och sen bar det av till nästa gömda figge i ett lugnt och behärskat tempo

eller nåt.......

Tur att Bäzta tittar åt rätt håll iallfall, den där matten är inget att lita på

Sist och definivt minst var lilla lava, men det återkommer vi med imorgon

God natt


  • Comments(1)//www.mejas.se/#post129