RLD N, LPII Zetastar Mighty Inca

RLD N, LPII Zetastar Mighty Inca "Lava"

Spårbus

AllmäntPosted by Cilla &meja Sat, July 16, 2011 10:34:42

Den tråkiga avslutning förra helgen på lördagen var ngt som gjorde mig jätte arg och ledsen. Jag var ute på promenad med lava och hör hur ngt skriker och det slutar aldrig så jag bestämmer mig för att gå och kolla upp vad det är, men går hem med lava först.

Travar iväg emot ljudet och hittar rätt fort, det visar sig vara ett rådjurskid som har blivit tagit av en hund, hunden är fortfarande kvar och mamma rådjur står en bit ifrån och skäller och är jätte upprörd.

Kidet är svårt skadat av hunden så med lite hjälp från folk som bor precis bredvid så tillverkades ett koppel till hunden och polis och viltvårdare ringdes till platsen.

Jag var så arg och upprörd, så fruktansvärt onödigt smiley

Den här veckan har nog varit bland det värsta jag varit med om, känner mig helt urlakad och sååå trött men för att försöka se det positiva i det hela så kan det faktiskt bara bli bättre.

Har även hunnit med att spåra lite tillsammans med jojo, vi körde ängs spår vilket jag tror att alla hundar tyckte var kul.

Världens bästa meja smiley

Vi började att ta lavas spår, då det blåste ganska mycket och jag ville inte att hon skulle få så lång liggetid. Jobbade med att hon skulle gå lugnt och fint fram till spårstarten det tog sin tid men trägen vinner. Ut i spåret och det gick allt annat än lugnt och fint, hade på henne det nya selet ifrån mach.nu och det har hittils fungerat jätte bra men inte idag hon låg på så att hon nästan gjorde kullerbyttor smiley

Så efter att snabbt överlagt med mig sjäv så bad jag jojo att hämta ett grönt limex sele som både jag och jojo kört med alla hundar, jojo hade hittat ett i rätt storlek för lava, på med det och spårade vidare en liten bit iallfall för helt plötsligt så ser jag hur hon får över frambenen över remen som går över förbröstet och selet ligger runt midjan på henne så det tog ju inte många sekunder förräns hon frispårade. Som jojo sa hon heter inte lava för intet smiley Så efter att övertygat lava att komma in i stället för att frispåra så åkte det det gamla hederliga selet på som jag igentligen inte gillar då det trycker så på halsen på henne, så kom vi iallfall till slutet på spåret utan flera incidenter.

Sen var det dags för meja som under tiden lava spårade var väldigt upprörd i bilen att det var lava som spårade och inte hon, man kan nästan tro att hon är en schäfer när hon sitter i bilen och gapar.

Måste erkänna att det är rätt skönt att plocka ut meja när men tränat lava, meja vet precis vad jag vill och det är inga konstigheter, skönt med en erfaren hund smiley

Sist men inte minst var det dags för jojo & leya.

Åå som vanligt så tuffade leya på, inga tveksamheter här, trots att jag sprang runt och kröp med kameran, fast leya är rutinerad med att jag sitter med kameran framför ansiktet. En sessa gillar att vara med på bild smiley

Nä om man ska försöka ta tag i dagen istället men mitt huvudet verkar inte hålla med men men varför lyssna på det smiley

Ha en bra dag alla

Cilla

  • Comments(1)//www.mejas.se/#post136