RLD N, LPII Zetastar Mighty Inca

RLD N, LPII Zetastar Mighty Inca "Lava"

Igår var det blandad träning på schemat

AllmäntPosted by Cilla &meja Sat, July 21, 2012 11:32:03
Möte upp nicole och hennes kompis natalie på Solna sundbybergs bk.

Har ju fått för mig att tävla i rallylydnad så det kan ju vara på sin plats att träna med skyltar, om inte annat för att lära sig vad skyltarna betyder m.m.


Är ju bara att konstatera att det är faktiskt svårare än det ser ut smiley Själva momenten är kanske inte så svåra i nybörjarklass men att hålla koll på vad skyltar betyder, att se till att vara på rätt avstånd till skylten och vilken sida man ska gå på osv

Här är nicole & hugo ute på banan

Lava fick träna passivitet, vilket hon faktiskt blivit riktigt duktig på smiley Det trodde jag faktiskt inte för ett antal månader sen, men skam den som ger sig.

Första varvet med lava på banan gick väl sisådär, men runda 2 gick desto bättre.

Har ju tränat mycket omvänt lockande med henne, vilket tyvärr slår tillbaka lite här, i vissa moment vill jag att hon ska följa min hand men då säger lava att den går jag inte på , så just nu försöker jag övertyga henne att det är ok att springa efter godisen, sen undrar man varför hundarna är förvirrade smiley

Rallylydnad är kanske inte den gren jag kommer att satsa på men ser det som en kul grej att prova på, alltid lär man sig ngt.

Efter detta vart det vanlig lydnad, gav mig på momentet framförgående vilket jag tycker är ett jätte tråkigt, men bara att bita i det sura äpplet, det vart blandade resultat.

Ibland ser hon ut som hon aldrig hört ordet före och sen helt plötsligt går hon ut jätte fint. Men det är väl bara att traggla vidare.

Ibland tycker jag det är svårt att träna med lava, hon är ju bra mycket vekare än vad meja var, men frågan är hur mycket vekare? Nicole tror att lava kör lite med mig ibland och ser ut som hon ska dö, och den tanken har slagit mig ibland att det kanske inte så synd om henne som det ser ut?

Tränar jag spår, sök eller jakt så finns det inget som bekommer henne, utan då är jag mer ett jobbigt måste. Ngt att fundera på !!

Även Djack fick sig en genomgång i lydnaden, måste säga att den hunden har mycket i sig inte många som klår honom där. Måste säga att ibland blir jag väldigt sugen på schäfer, kanske i framtiden.....

Efter det så fick lava titta på när dom "stora" hundarna lekte med sina skyddsärmar, en gren jag inte alls kan, men alltid kul att titta på

Efter detta så bar det av med pms bilen tillbaka till tyresö city och på vägen hem stannade vi för att bada lite eller rättare sagt lavade badade och jag befann mig tryggt på land.

Hon är mer vild än tam i vattnet, och jag vet att många säger att man inte ska låta en labbe nöjesbada för då förstör man för jakten osv osv. Men vill inte ta bort ngt hon uppskattar så mycket.

Fler bilder från dagen finns här

Och fler bilder som jag lovat är på G !!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Eva Mon, July 23, 2012 22:57:20

Halloj, duktiga ni! Fick inte sötaste Lava köra nåt skydd då? Tror hon skulle gilla det! Fast uppfödaren skulle nog skrika högt...inte nog att hunden låter som en rottis-skydd dessutom....ojojojoj. Ser fram emot fler foton....