RLD N, LPII Zetastar Mighty Inca

RLD N, LPII Zetastar Mighty Inca "Lava"

Har haft 2 st underbara helger på varandra

AllmäntPosted by Cilla &meja Mon, September 17, 2012 08:52:06
Förra helgen så var det dags för Nacka Bk´s läger som jag och jojo har knåpat ihop, det var lite nervöst om allt skulle klaffa men allt flöt på bra.

Själv körde jag lydnad hela helgen för instruktören Tina Lorentzon, en tjej med stor kunskap och gärna bjöd på sig själv. Lydnadsgruppen var en rolig blandning på raser och nivåer och vi hade jätte kul ihop

Denna helg så var det dags för mig och lava att starta i appell sök på Haninge Bk.

Då jag tidigare bara tränat sök men aldrig tävlat så var jag riktigt spänd på vad vi skulle få för bedömning, jag tycker att hon går bra men domarna kanske inte skulle var ense med mig smiley

Vi fick start nr 2, vilket jag gillar, skönt att gå ut tidigt.

När det var dags för vår tur så kändes lava lagom laddad, har i söket försökt att alltid göra likadant och ha rutiner vid start osv vilket var väldigt skönt igår, då jag inte behövde tänka så mycket på vad jag skulle göra utan det satt mer i ryggmärgen och kunde koncentrera mig på lava

Här är första figgen hittad och jag fick en sån skön känsla i magen smiley

Måste säga att jag var riktigt nöjd med hennes sök arbete, hon gick rakt ut på skicken och sen slog framåt.

Domarnas betyg var 9 + 9,5, min lilla pärla!

Sen hade vi paus, då domarna skulle döma en rapport hund och sen ha lunch

Efter detta var det dags för budföringen

Och eftersom det går lite fort så fick vi nerdrag pga slarviga avslut, hon börjar bromsa lite försent vilket innebär att hon springer förbi innan hon kommer in vid sidan, ngn som har ett bra tips på detta? Betyg 9 + 9

Platsliggning var det efter detta och det är ett hatmoment för min del, har ju haft lite problem med att lava tycker det är jobbigt att ligga tillsammans med andra hundar. Så detta är ngt jag jobbat stenhårt med och känner att det har lossnat riktigt ordentligt sista tiden.

Vi lämnar hundarna och vi hinner inte komma mer än halvvägs från hundarna när domarna tjoar att vi ska gå tillbaka till hundarna, vänder mig om och får se att lava har en riesen hane i rumpan, NEEEJ detta som bara inte fick hända!!!

Sen var kalabaliken ett faktum, lava rusar iväg med riesen hanen efter sig och efter honom kommer det en kelpie hane.

Detta var en mardröm och jag var på väg att börja gråta av frustration och ilska.

Alla fick tag på sina hundar och det var bara lava och riesen hanen som härjade runt på plan, var inte det lättaste att få tag på lava då varje gång hon kom till mig så kom hanen springandes och hon drog iväg igen!

När jag väl fick tag på lava så rusade vi av plan och bara lekte, funderade snabbt hur jag skulle göra om jag skulle avstå att lägga om henne men hon kändes inte påverkad överhuvudtaget, så jag kände att vi kör och det var lika mycket för min skull.

Andra platsliggningen gick jättebra, hon låg så fint trots att det även denna platsliggning var hundar uppe och gick.

Måste säga att jag tycker att platsliggningen är ett jäkla påfund, måste säga att jag tycker att IPO´t har ett bättre upplägg där det bara är 1 hund som ligger medans en annan kör sitt program. Varför kan man inte köra ngt liknande i brukset?

Lydnadsprogrammet gick bra, finns saker att påpeka i utförandet men inga överraskningar, utan det vi fick avdrag för är jag medveten om

Slutkontentan vart 288,25 p och vinst smiley

Så himla glad

Tack till Haninge Bk för en trevlig tävling och tack till eva för bilderna

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Helena Mon, September 17, 2012 10:19:05

Grattis va duktiga ni är!! Söket verkar vara tokmycket svårare än spåret måste jag säga nu efter att ha provat på sök i helgen. Imponerande!

Posted by Lena & Case Mon, September 17, 2012 09:28:09

Grattis till världens bästa privata tränare :) jag visste att ni skulle fixa detta hehe